Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

7 Layers Festival | Paradiso | 30 september t/m 1 oktober 2017

30 september 2017 @ 14:30 - 1 oktober 2017 @ 17:30

7 Layers Festival

7 Layers Festival

Het 7 layers festival is een gevolg van drie prachtige en uitverkochte edities van de 7 Layers Sessions in Bitterzoet! Door dit succes zal de populaire sing-songwriter Dotan voor twee dagen naar verschillende plekken in het centrum van Amsterdam om er een heus festival van te maken!

Het 7 layers festival vindt plaats 30 september.  Het festival zal worden gehouden op meerdere locaties zoals de Vondelkerk, Peoples Place, Concerto en alle zalen van Paradiso. De locaties zullen worden omgetoverd tot intieme ruimtes waar de muziek van verschillende getalenteerde singer-songwriters uit de hele wereld de ruimte en aandacht krijgt die het verdient.  Van heel intieme tot de grootste zaal van Paradiso. Iedereen komt aan zijn trekken tijdens het 7 Layers festival.

Tickets 7 Layers Festival

Ben je op zoek naar kaartjes voor het 7 layers Festival? Kijk dan hieronder. Hier vindt je de officiële ticket link en de tweedehands tickets via Ticketswap zodat je niet in de kou hoeft te staan. Prijs: € 30,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)

Official tickets

Overnachten met korting in Amsterdam tijdens 7 layers:

Ben je op zoek naar een plek om te overnachten in Amsterdam? Kijk dan op Booking of Airbnb om jouw overnachting te regelen. Boek je je verblijf via onderstaande link op AIRBNB dan ontvang je 35 euro korting op je verblijf.

airbnb     Booking

7 Layers Festival Nieuws

Het 7 Layers festival dankt zijn naam aan de 7 huid lagen die een mens rijk is. Wanneer deze 7 huidlagen worden afgepeld zal je dichter bij de kerm komen en wordt het steeds puurder. Zoals muziek ook zou moeten zijn. Op het 7 layers festival ga je kennismaken met internationale sing-songwriters en beloofd het interessant festival te gaan worden!

Het festival word gehouden in een setting waar muziekliefhebbers van zullen smullen! De organisatie gaat er voor zorgen dat je echt goed kan luisteren naar wat de artiesten gaan delen.

7 layers festival Line up

30 september

Op zijn 16e kreeg Lewis Watson een gitaar voor zijn verjaardag en twee jaar later, in 2010 begon hij zijn eigen YouTube kanaal waar hij zijn nummers ten gehore bracht. Dit leverde hem veel online fans op en na een vijftal EP’s kwam in 2014 zijn eerste album uit; ‘The Morning’. In maart 2017 komt zijn tweede album uit, ‘Midnight’.

‘Psycho acoustic soul’ zegt Mahalia Music te maken. Het dekt de lading best goed. De warme stem van de zangeres uit Leicester valt op, de nummers des te meer. Liedjes recht uit het hart, herkenbaar maar toch nieuw. Fragiel en met een hoge hitgevoeligheid. Ze kreeg de Vondelkerk muisstil op 7 Layers Festival in 2016, en we kijken ernaar uit dat ze ons nog een keer betovert in 2017.

Siv Jakobsen maakt muziek die sterk doet denken aan artiesten als Laura Marling, Ane Brun en Angel Olsen. Mellow, breekbare liedjes, als een pagina uit een dagboek gebracht. Ze coverde Britney Spears’ ‘Toxic’ op een bijzondere manier, met strijkers. Dat nummer staat op haar eerste cd ‘The Lingering’ waar ook nog zes andere subtiele nummers opstaan.

Na drie jaar schrijven bracht Toby Johnson in 2015 op 18-jarige leeftijd zijn eerste muziek uit. In zijn thuisland leverde dat direct airplay op bij BBC. Johnson’s nummers leunen op akoestische gitaar en de warme stem van de Brit. In 2016 bracht hij EP ‘Shapes in Shadows’ uit.

Ugandees, maar geboren en getogen in het Verenigd Koninkrijk, zo identificeert Daudi Matsiko zich. Zijn hese stem gebruikt hij om zijn subtiele gitaarfolk vorm te geven. Soms bevatten zijn nummers percussie en andere instrumenten, en doet het met vlagen denken aan artiesten als Nick Drake of José González.

1 Oktober

De jonge singer-songwriter Lucy Rose is een zangeres die zeer charmante folkpop maakt met een goed gevoel voor humor. Ze begon haar carrière als achtergrondzangeres bij Bombay Bicycle Club maar bracht in 2015 haar tweede solo-album ‘Work it out’ uit.

De Britse singer-songwriter Luke Sital-Singh werd in 2014 al getipt als opkomend talent in de ‘BBC Sound of 2014’ lijst. In 2016 bracht Luke nieuwe liedjes uit met de EP ‘The Breakneck Speed Of Tomorrow’, met zijn meest ingetogen en subtiele liedjes tot nu toe waarop zijn stem op zijn kwetsbaarst klinkt. Dotan nodigde Luke al uit voor de eerste editie van 7 Layers Festival en was daar zo van onder de indruk dat hij besloot hem terug te vragen.

Australiër Dean Lewis is een new kid on the block. Zijn eerste uitgebrachte nummer ‘Waves’ verscheen eind 2016 en maakte direct indruk. Op YouTube zijn een aantal met hem opgenomen sessies terug te vinden die een goed beeld geven van wat voor moois ons nog te wachten staat.

Joseph & Maia een singer-songwriter duo uit Nieuw-Zeeland met hele charmante liedjes geïnspireerd door Ryan Adams, The Staves en Noah Gundersen. Het debuutalbum ‘Sorrento’ staat vol met opgewekte folkpop en reist de hele wereld over om muziek te laten horen. Dat album krijgt begin 2017 een opvolger en daarmee zullen ze vast hun twee optredens op 7 Layers Festival 2016 overtreffen.

Na het op jonge leeftijd horen van Bob Dylan wist Lookman Adekunle Salami het al: hij moest en zou blues-rock en folkmuziek verder ontdekken. Pas op zijn 21e kon hij zijn eerste gitaar veroorloven en na drie maanden waren de eerste nummers klaar onder artiestennaam L.A. Salami. Ingetogen maar met regelmatig energieke uitspattingen om je bij de les te houden: de Brit kan het allemaal.

Morgan MacIntyre en Gemma Doherty vormen samen Saint Sister. Met Keltische harp en dromerige synths maken ze naar eigen zeggen ‘atmosfolk’. Op de streamingdiensten halen ze al meer dan een miljoen plays met ‘Madrid’, meteen het hardste nummer uit hun repertoire. Want de rest van de nummers van de Ierse dames is zeer minimaal gebracht.

Tickets 7 Layers Festival

Ben je op zoek naar kaartjes voor het 7 layers Festival? Kijk dan hieronder. Hier vindt je de officiële ticket link en de tweedehands tickets via Ticketswap zodat je niet in de kou hoeft te staan. Prijs: € 30,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)

Official tickets

Overnachten met €35 korting tijdens ADE 2017:

Ben je op zoek naar een plek om te overnachten tijdens ADE 2017? Kijk dan op Booking of Airbnb om jouw overnachting te regelen. Boek je je verblijf via onderstaande link op AIRBNB dan ontvang je 35 euro korting op je verblijf.

airbnb     Booking

 

Aankomende Festivals

Blijf via Festival Overzicht Amsterdam op de hoogte van alle festivals in en rondom Amsterdam. Het festival overzicht geeft je een helder en duidelijk overzicht van alle festivals die er aan zitten te komen!  Echt niks missen? Volg ons dan op facebook en instragram!

facebook_Festival_overzicht_Amsterdam  144069407412339    Instagram_festival_overzicht_amsterdam

Schrijf een Review over 7 Layers Festival

Deel jouw mening en help anderen met hun keuze voor het leukste Festival!
Daarnaast maak je maandelijks kans op Festival Musthaves en Eeuwige roem.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

7 Layers Festival
Average rating:  
 0 reviews

Locatie

Paradiso Amsterdam
Weteringschans 6-8
Amsterdam,1017SGNetherlands