Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Amsterdam Light Festival 2017-2018

30 november 2017 @ 17:00 - 21 januari 2018 @ 23:00

Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival 2017-2018 verlicht haar bezoekers met een groot aantal kleurrijke kunstwerken in de koude en donkerste periode van het jaar. Van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 vindt de zesde editie van Amsterdam Light Festival plaats. De historische binnenstad van Amsterdam zal dan 53 dagen het sfeervolle decor zijn van het internationale lichtkunstfestival. Het festival brengt een aantal speciale verrassingen met zich mee.

Meer dan 40 kunstwerken en installaties van nationale en internationale kunstenaars, designers en architecten zullen de binnenstad van Amsterdam verlichten. Onder deze werken bevindt zich een lichtobject van de wereldberoemde Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei. De kunstwerken van Amsterdam Light Festival zijn zowel op het water als op het land te bewonderen. Let op! Beide tentoonstellingen hebben verschillende openingsdata en openingstijden.

Beleef het Amsterdam Light Festival vanaf het water

De waterroute is het leukst om vanaf het water te bekijken. Verschillende rederijen bieden hiervoor speciale rondvaarten aan. Deze canaltour tickets zijn vanaf medio oktober te boeken. De prijzen verschillen per rederij. De deelnemende rederijen helpen het festival mogelijk te maken door een afdracht per verkocht kaartje te doen. De kunstwerken langs de waterroute zijn ook wandelend of fietsend gratis te zien. De tentoonstelling op het Marineterrein kan ook bezocht worden met een gids.

Kijk goed welke vertreklocatie op je ticket vermeld staat. Afhankelijk van de rondvaart of aanbieder kunnen prijzen verschillen.

Tickets Canaltour – Amsterdam Light Festival

Ticket watertour Light Festival Amsterdam  van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018.

  • Spectaculaire lichtsculpturen
  • De Amsterdam Light Festival rondvaart (Water Colors Cruise) met audio commentaar over de kunstwerken
  • De unieke warme sfeer in de koudste maanden van het jaar

Interesse om het Amsterdam Light Festival te bezoeken? Klik dan hier en boek je tickets voordelig via Lovers Canal Cruises.

Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival Map

Hieronder vind je de Light Festival Amsterdam map met een overzicht van de vaarroute door de Amsterdamse grachten.

Amsterdam Light Festival map

Overnachten met korting tijdens Amsterdam Light Festival :

Ben je op zoek naar een plek om te overnachten tijdens het Amsterdam Light Festival ? Kijk dan op Booking of Airbnb om jouw overnachting te regelen. Boek je je verblijf via onderstaande link op AIRBNB dan ontvang je korting op je verblijf.

airbnb     Booking

Lichtfestival Amsterdam

Het lichtobject van Ai Weiwei zal op de waterroute van Amsterdam Light Festival te bewonderen zijn, die als thema ‘Existential’ heeft. “Met Existential willen we bezoekers op een positieve manier stimuleren om na te denken over wat mensen verenigt en welke rol licht hierin speelt,’’ aldus curator Lennart Booij.

Zoals elk jaar is het lichtfestival Amsterdam zowel op het land als op het water te bewonderen. Maar ook daar is dit jaar een twist aan gegeven. Water Colors blijft de dynamische waterroute op de Amsterdamse grachten tijdens het lichtfestival Amsterdam

Op het land worden de kunstwerken dit jaar voor het eerst tentoongesteld op het Marineterrein, van 14 december  2017 tot en met 7 januari 2018. Dit expositiegebied, op loopafstand van Amsterdam Centraal, kan door bezoekers op eigen initiatief worden bekeken en is zonder vaste looproute te verkennen op het lichtfestival Amsterdam

Data en tijden Amsterdam Light Festival  2017

Waterroute: 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018.

De kunstwerken zijn verlicht van 17:00 tot 23:00 uur (tijdens Oud & Nieuw zijn de werken tot 20:00 verlicht). Van 14 december 2017 tot en met 7 januari 2018 is een aantal kunstwerken te bewonderen op het Marineterrein Amsterdam.

De kunstwerken zijn verlicht van 17:00 tot 22:00 uur (tijdens Oud & Nieuw zijn de werken tot 20:00 verlicht). Voor groepen is het mogelijk om een gids te boeken die je langs de ruim 20 lichtkunstwerken leidt.

Vaar- en wandelroute Amsterdam Light Festival  2017/2018

In de stad zijn verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien van hedendaagse (internationale) kunstenaars. De vaarroute, Water Colors, neemt je mee langs de Amsterdamse grachten, die verlicht worden door kunstwerken.

De wandelroute, Illuminade, loopt door de Amsterdamse binnenstad. Ook de rest van de stad staat in het teken van licht: er zijn tal van musea en culturele instellingen die meedoen met het festival en allerlei activiteiten voeren de bezoeker mee in de innovatie van lichtkunst.

Het thema van de illuminade dit jaar is ‘Biomimicry’. De term is afgeleid van de samentrekking van de Griekse woorden bios ‘leven’ en mimesis ‘imiteren’. Biomimicry betekent dus letterlijk ‘het leven imiteren’. Biomimicry is een wetenschapsstroming waarbij de natuur wordt gebruikt om duurzame innovaties, processen en systemen te ontwikkelen.

Schrijf een Review over het Light Festival Amsterdam

Deel jouw mening en help anderen met hun keuze voor het leukste Festival!
Daarnaast maak je maandelijks kans op Festival Musthaves en Eeuwige roem.

ENGLISH: The Amsterdam Light Festival illuminates her visitors with colorful works of art in the darkest period of the year. From the 30th of November 2017 to the 21st of January 2018 the sixth edition of the Amsterdam Light Festival will take place. The historic center of Amsterdam will be the atmospheric decor of the International Lighting Festival for 53 days.

The festival brings with it some special surprises. Over 40 artworks and installations by national and international artists, designers and architects will lighten the city of Amsterdam. Among these works is a light object of the world-famous Chinese artist and activist Ai Weiwei. The Amsterdam Light Festival’s artworks can be admired both on the water and on the land. Pay attention! Both exhibitions have different opening dates and opening hours.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 2 reviews

Amsterdam Light Festival is vanaf het water erg leuk, zeker een aanrader! Wij hebben hier kaartjes voor gekocht bij rederij Lovers, dit was ook prima.

This was amazing! Only the tour could also be taking without paying a dime.So next time I would walk instead of paying for a boat.Cheers.

Locatie

Amsterdam
rokin
Amsterdam,Nederland