Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Amsterdam Light Festival 2020-2021

28 november 2020 @ 17:00 - 31 januari 2021 @ 23:00

€17.50
Amsterdam Light Festival

Festival ticket

Plaats Amsterdam
Locatie Grachten van Amsterdam
Datum november 2020 t/m januari 2021
Tijd Hele dag bereikbaar
Prijs Boek nu je rondvaart met korting vanaf €17,50
Leeftijd Alle leeftijden

Amsterdam Light Festival 2020-2021

Amsterdam Light Festival 2020-2021 verlicht haar bezoekers met een groot aantal kleurrijke kunstwerken in de koude en donkerste periode van het jaar. Van november 2020 tot en met januari 2021 vindt de negende editie van Amsterdam Light Festival plaats. De historische binnenstad van Amsterdam zal dan meer dan 50 dagen het sfeervolle decor zijn van het internationale lichtkunstfestival. Het festival brengt een aantal speciale verrassingen met zich mee.

Meer dan 30 kunstwerken en installaties van nationale en internationale kunstenaars, designers en architecten zullen de binnenstad van Amsterdam verlichten. Dit jaar toonden ruim 2.500 kunstenaars uit 98 verschillende landen interesse om deel te nemen. Dit leidde tot inzendingen van 800 kunstenaars uit meer dan 45 landen, waaruit ruim 35 concepten werden geselecteerd.

De kunstwerken van Amsterdam Light Festival zijn zowel op het water als op het land te bewonderen. Let op! Beide tentoonstellingen hebben verschillende openingsdata en openingstijden.

Beleef het Amsterdam Light Festival vanaf het water

De waterroute is het leukst om vanaf het water te bekijken. Verschillende rederijen bieden hiervoor speciale rondvaarten aan. Deze canaltour tickets zijn vanaf medio oktober te boeken. De prijzen verschillen per rederij. De deelnemende rederijen helpen het festival mogelijk te maken door een afdracht per verkocht kaartje te doen. De kunstwerken langs de waterroute zijn ook wandelend of fietsend gratis te zien. De tentoonstelling op het Marineterrein kan ook bezocht worden met een gids.

Kijk goed welke vertreklocatie op je ticket vermeld staat. Afhankelijk van de rondvaart of aanbieder kunnen prijzen verschillen.

Vaarroute: Amsterdam Light Festival 2020-2021

In de stad zijn verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien van hedendaagse (internationale) kunstenaars. De vaarroute, neemt je mee langs de Amsterdamse grachten, die verlicht worden door kunstwerken. De wandelroute, loopt door de Amsterdamse binnenstad. Ook de rest van de stad staat in het teken van licht: er zijn tal van musea en culturele instellingen die meedoen met het festival en allerlei activiteiten voeren de bezoeker mee in de innovatie van lichtkunst.

Rondvaart lightfestival amsterdam

Tickets Canaltour – Amsterdam Light Festival

Ticket watertour Light Festival Amsterdam van november 2019 tot en met januari 2021,

  • Spectaculaire lichtsculpturen
  • De Amsterdam Light Festival rondvaart (Water Colors Cruise) met audio commentaar over de kunstwerken
  • De unieke warme sfeer in de koudste maanden van het jaar

Opstappunten en tickets voor de waterroute tijdens Amsterdam Light Festival

Tijdens het Amsterdam Light festival zijn er meerder opstap punten voor de waterroute.
Hieronder vind je de ticketlinks voor de diverse opstappunten:

Tickets waterroute Semi Open boot €17,50: 
Tickets waterroute opstap Centraal Station : 
Tickets waterroute opstap Loetje Centraal Station : 
Tickets waterroute opstap Anne Frank huis :
Tickets waterroute opstap Leidseplein :

English: Click here and book your boat tickets with discount for Light Festival!

Lichtfestival Amsterdam

Zoals elk jaar is het lichtfestival Amsterdam zowel op het land als op het water te bewonderen. Maar ook daar is dit jaar een twist aan gegeven. Water Colors blijft de dynamische waterroute op de Amsterdamse grachten tijdens het lichtfestival Amsterdam

Op het land worden de kunstwerken dit jaar voor de tweede keer tentoongesteld op het Marineterrein, van november 2020 tot en met januari 2021. Dit expositiegebied, op loopafstand van Amsterdam Centraal, kan door bezoekers op eigen initiatief worden bekeken en is zonder vaste looproute te verkennen op het lichtfestival Amsterdam

Aftermovie Amsterdam Light Festival

Data en tijden Amsterdam Light Festival 2020-2021

Waterroute: 28 november 2019 tot en met 19 januari 2020.  De kunstwerken zijn verlicht van 17:00 tot 22:00 uur (tijdens Oud & Nieuw zijn de werken tot 20:00 verlicht). Voor groepen is het mogelijk om een gids te boeken die je langs de ruim 20 lichtkunstwerken leidt.

Wandelroute: Amsterdam Light Festival 2020-2021

Ook dit jaar is er een Amsterdam Light Festival route die je te voet kunt doen. Tijdens het festival vind je verschillende lichtobjecten die goed wandelend zijn te bereiken. De expositie is gratis toegankelijk en de kunstwerken zijn dagelijks van 17:00 tot 22:00 uur verlicht (alleen op Oudejaarsavond tot 20:00 uur). Meer info over de route Land expositie? Bekijk dan de agenda op de site van het festival.

Overnachten met korting tijdens Amsterdam Light Festival :

Ben je op zoek naar een plek om te overnachten tijdens het Amsterdam Light Festival ? Kijk dan op Booking of Airbnb om jouw overnachting te regelen. Boek je je verblijf via onderstaande link op AIRBNB dan ontvang je korting op je verblijf.

airbnb     Booking

Schrijf een Review over het Light Festival Amsterdam

Deel jouw mening en help anderen met hun keuze voor het leukste Festival!
Daarnaast maak je maandelijks kans op Festival Musthaves en Eeuwige roem.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Amsterdam Light Festival
Average rating:  
 3 reviews
by Victor on Amsterdam Light Festival

Kijken er erg naar uit!

by Monique on Amsterdam Light Festival

We hebben het light festival bekeken vanaf het water en vonden erg sfeervol opgezet. Leuke ervaring om mee te maken!

by Denise on Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival is vanaf het water erg leuk, zeker een aanrader! Wij hebben hier kaartjes voor gekocht bij rederij Lovers, dit was ook prima.

Locatie

Amsterdam
rokin
Amsterdam, Nederland
klik hier, zoek je event!