Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Burning Man Festival 2020

30 augustus 2020 @ 08:00 - 9 september 2020 @ 17:00

€210
Burning man festival

Festival ticket

Plaats Black Rock Dessert
Locatie Nervada, Verenigde Staten
Datum Zondag 30 augustus t/m  maandag 7 september
Tijd 11:00 – 00:00
Prijs vanaf €210
Leeftijd 18+

Burning Man festival 2020

Als je echt een uniek festival wilt meemaken, moet je het Burning man festival 2020 bezoeken. Je kunt het Burning Man festival zien als een kruising tussen het legendarische hippie festival Woodstock en Mad Max. Het Burning man festival wordt gekenmerkt door tradities maar eigenlijk is niets van tevoren vastgelegd. De bekendste traditie is het verbranden van een Wicker man.

De opzet van het Burning Man Festival

Het Burning man festival trekt jaarlijks maar liefst 70.000 mensen naar Black Rock City, in het hart van de Nevada woestijn. De bezoekers vormen gezamenlijk een experimentele samenleving waar iedereen aan mag deelnemen ongeacht de afkomst of het ras. Iedereen mag zich op de gewenste manier uiten. Hierbij worden grenzen van het kapitalisme weggenomen en krijgen de bezoekers alle gelegenheid om zich te bevrijden van alledaagse dingen die creativiteit en verbeeldingskracht beperken.

Locatie Burning Man Festival 2020

De stad die tijdens Burning Man ontstaat, staat bekend onder de naam Black Rock City. De stad heeft een karakteristieke C-vorm. Burning man is een bruisend festival dat draait om zelfexpressie, burgerlijke verantwoordelijkheid en kunst. De bezoekers bepalen dus volledig het karakter van dit festival. Bezoekers kunnen rituele tenten, DJ sets en andere voorstellingen bezoeken om te zingen en ervaringen uit het leven te delen. Mensen kunnen terugkeren naar een wereld van eenvoud en vrijheid en uitdrukken op een manier die in de huidige samenleving wat minder gebruikelijk is.

Het festival wordt traditioneel afgesloten met het verbranden van de houten Wicker man. Dit verklaart de naam van het festival. Daarna ruimen de deelnemers werkelijk alles op. Er wordt niets achtergelaten. “Leave no trace” is immers één van de motto’s van dit festival.

Tickets Burning man festival 2020

Het Burning man festival wordt altijd gehouden vanaf de laatste maandag van augustus tot de eerste maandag van september. In 2020 zal het festival dus gehouden worden van zondag 30 augustus t/m  maandag 7 september. Via deze site kun je jouw Burning man tickets bestellen en deze unieke ervaring meemaken. Burning man is ooit begonnen als een heel bescheiden strandfeestje, maar is nu een wereldwijd bekend megafestival. Na afloop is er geen spoor meer te zien van dit festival.

Aftermovie Burning Man Festival 2020

Overnachten met korting tijdens Burning Man Festival

Ben je op zoek naar een plek om te overnachten? Regel dit via Booking of Airbnb om jouw overnachting te regelen. Via onderstaande link ontvang je korting op je verblijf.

Blijf op de hoogte van Burning Man Festival 2020

Blijf via Festival Overzicht Amsterdam op de hoogte van de leukste festivals! Het festival overzicht geeft je een helder en duidelijk overzicht van alle festivals die er aan zitten te komen! Echt niks missen? Volg ons dan op facebook, blog en instragram!

Schrijf een Review over Burning man Festival

Deel jouw mening en help anderen met hun keuze voor het leukste Festival!
Daarnaast maak je maandelijks kans op Festival Musthaves en Eeuwige roem

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Burning man festival
Average rating:  
 2 reviews
by Hendrix on Burning man festival

Zo vet, vorig jaar zijn we er geweest en hebben het gecombineerd met onze rondreis. Wat een fantastische ervaring.

by Bart on Burning man festival

Het Burning Man event (noem het geen festival als je geen boze hippies achter je aan wilt krijgen) is werkelijk geweldig als je er in slaagt tussen de stofstormen door te kijken, Ik ben er inmiddels drie keer geweest, kan het iedereen aanraden.

 

Locatie

Nevada
Verenigde Staten + Google Maps
klik hier, zoek je event!