Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Pride Amsterdam 2020

27 juli 2020 @ 08:00 - 3 augustus 2020 @ 17:00

Gratis
pride amsterdam 2019

Pride Amsterdam 2020

Gay Pride Amsterdam vindt ook in 2020 natuurlijk weer plaats. Dit negen dagen durend evenement bestaat uit diverse binnen- en buitenactiviteiten. Zo zijn er verschillende straat- en pleinfeesten, een manifestatie waaronder de Pride Walk en uiteraard de botenparade (canale parade) op zaterdag 1 augustus. De buitenevenementen en feesten vinden voornamelijk in het laatste weekend, op vrijdag en zaterdag, plaats.

Pride Amsterdam 2020 activiteiten

Programmering voor Pride Amsterdam 2020

Gay Pride Amsterdam 2020 is groots

De gay Pride parade is een wereldberoemd onderdeel van de Pride en ontbreekt ook nu niet. Een groot aantal lhbti-organisaties laten zien waar zij voor staan en waar ze voor vechten. Dit jaar loopt de route van oost naar west, in plaats van west naar oost. Langs de route is het autovrij, behalve op plekken waar woonboten liggen. Ook gelden er extra vaarregels op het water.

Alle deelnemende partijen hebben dan de tijd om hun ideeën te realiseren en om de boten voor te bereiden voor 1 augustus 2020. De 80 spots zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, waarbij rekening moet worden gehouden dat de grootste schouders de zwaarste lasten dragen dit houd in dat bijvoorbeeld de multinationaal boot van de LGBTI-netwerk meer geld betaald om deel te nemen aan de botenparade dan een non-profit organisatie.

Pride Amsterdam 2020 op het water

De Canal Parade is een waar spectakel van versierde boten en mensen. tijdens de canale parade wordt er heel wat gevaren op de bootjes door de Amsterdamse grachten. De route loopt met name door de Prinsengracht en loopt van de Amstel terug richting het IJ. De start is rond 13:30 uur nabij het Westerdok (Centraal station) om vervolgens via de Prinsengracht richting de Amstel te varen. Het einde van de tocht is het zoals iederjaar Oosterdok, vlakbij Nemo en het centraal station.

Overnachting in Amsterdam tijdens Gay Pride Amsterdam 2020

Ben je op zoek naar een plek om te overnachten tijdens Pride Amsterdam? Kijk dan op Booking of Airbnb om jouw overnachting te regelen. Boek je je verblijf via onderstaande link op AIRBNB dan ontvang je korting!

airbnb  Booking

Blijf via Festival Overzicht Amsterdam op de hoogte van alle festivals in en rondom Amsterdam. Het festival overzicht geeft je een helder en duidelijk overzicht van alle festivals die er aan zitten te komen!  Echt niks missen? Volg ons dan op facebook en instragram!

Schrijf een Review over Gay Pride Amsterdam 2020

Deel jouw mening en help anderen met hun keuze voor het leukste Festival!
Daarnaast maak je maandelijks kans op Festival Musthaves en Eeuwige roem.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Pride Amsterdam
Average rating:  
 1 reviews
by angelina on Pride Amsterdam

geweldig ook leuk dat het op mijn verjaardag is yessssssssss

Locatie

Amsterdam
rokin
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps
klik hier, zoek je event!