Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Pinkpop 2018

juni 15 @ 13:00 - juni 17 @ 00:00

Pinkpop 2018

Pinkpop 2018

Pinkpop 2018 vindt ook dit jaar traditiegetrouw plaats tijdens het Pinksterweekend: namelijk op zaterdag 15, zondag 16 en maandag 17 juni 2018 op het vertrouwde festivalterrein Megaland in Landgraaf. Het festival vindt in 2018 voor de 49ste keer plaats, en daar zijn we zeker bij!

Pinkpop tickets 2018

Tickets voor Pinkpop 2018 zijn ook los koop in de vorm van een dagkaart. hiervoor betaal je €95 euro. Een weekend ticket voor Pinkpop kost €195 euro en is inclusief camping.

Dagticket: € 95,- (inclusief € 5,- servicekosten)
Weekendticket (3 dagen inclusief camping): € 195,- (inclusief € 5,- servicekosten)
Pinkpop Collector Ticket: €4,95 extra (hard plastic ticket aan keycord). Verkrijgbaar tot 3 weken voor het festival.

Official tickets

Pinkpop Headliners

2014: The Rolling Stones, Arctic Monkeys en Metallica
2013: The Killers, Kings of Leon en Green Day
2012: The Cure, Linkin Park en Bruce Springsteen & The E Street Band
2011:Coldplay, Kings of Leon en Foo Fighters
2010: Rammstein, Green Day en The Prodigy
2009: Bruce Springsteen, Placebo en Snow Patrol
2008: Metallica, Foo Fighters en Rage Against the Machine
2007: Marilyn Manson, Muse en The Smashing Pumkins
2006: Placebo, Tool en Red Hot Chili Peppers

Pinkpop 2018 nieuws

Sinds de start van Pinkpop in 1990 is Pinkpop opgenomen in het Great Guinness Book Of Records als het oudste en onafgebroken georganiseerde popfestival in Nederland (maar volgens velen zelfs van de wereld).De aller eerste editie  van Pinkpop vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop uiteindelijk zeventien keer plaatsvond. In 1987 is Pinkpop eenmalig uitgeweken naar Baarlo maar vanaf 1988 wordt Pinkpop georganiseerd op het evenemententerrein Megaland in Gemeente Landgraaf en zal daar in 2018 voor de 31ste keer plaatsvinden.  Wat een geschiedenis!

Pinkpop camping 2018

Er zijn drie volledig ingerichte officiële festivalcampings (A, B en C) met voldoende capaciteit om aan alle weekendtickethouders een plek te bieden. Kamperen op een van de festival campings is alleen mogelijk voor bezoekers met een weekendticket. Bezoekers met een dagticket kunnen geen gebruik maken van de festivalcamping (ook een combinatie van 2 of 3 dagtickets geeft geen toegang!). Voor weekendtickets zie ticketverkoop. Wat moet je niet vergeten: check hier de festival checklist

OPENINGSTIJDEN CAMPINGS

De festivalcampings zijn geopend van zaterdag 3 juni om 08.00 uur t/m dinsdag 6 juni om 12.00 uur. Alle Pinkpop campings gaan tegelijk open. Deze worden geopend op zaterdagochtend!

Voor elke camping terrein op Pinkpop geldt vol = vol. Het is helaas niet mogelijk een plek vooraf te reserveren. Illegaal kamperen is streng verboden. Het is niet aan te raden om vrijdag al naar Pinkpop te komen.  Dit geeft overlast bij de lokale bewoners en er zijn geen Pinkpop faciliteiten beschikbaar tot zaterdagochtend. Je bent dan op jezelf aangewezen.

MEEST GEBRUIKTE KAMPEERSPULLEN

Op alle campings zijn douches, toiletten en andere faciliteiten aanwezig die je nodig hebt voor een relaxt verblijf op de Pinkpop campings. Zoals een divers catering aanbod, kampeerwinkel en een supermarkt.
Ben je nog opzoek naar kampeerspullen? Bekijk dan hier de meest gebruikte kampeers spullen op Decathlon!

festival kamperen

Pinkpop 2018 Festivalmarkt

Bij de hoofdingang, op het plein en rondom Stage 4, is de festivalmarkt. Hier sla je al je accessoires in voor een fashionable festivalseizoen. Je vindt er een uniek aanbod aan Bohemian, vintage, boots, tasjes, shirts (ook voor kids), zonnebrillen, hoedjes, sieraden en nog veel meer! Vaak zijn het eigen ontwerpen van de creatieve standhouders.

Betaal op Pinkpop 2018 met consumtiebonnen

Op Pinkpop 2018 betaal je eten en drinken met consumptiebonnen. Één consumptiebon heeft een waarde van zo’n € 2,50. Er zijn genoeg bonnenkassa’s aanwezig op het festivalterrein. De bonnenkassa’s bij de ingang van Pinkpop zijn meestal het drukst. Heb je geen zin om in de rij te staan, koop dan je bonnen bij een van de minder drukke bonnenkassa’s, zoals bijvoorbeeld bij de 3FM Stage.

Bij iedere Pinkpop bonnenkassa kun je naast contant  ook consumptiebonnen betalen met je Maestro pinpas. Betalen met een creditcard is helaas niet mogelijk. Consumptiebonnen worden steeds per vier verkocht met een minimum van vier bonnen. Bonnen worden niet teruggenomen. 

Milieubewust en/of een krappe beurs? Doe dan mee met de alom bekende Pinkpop bekeractie. Voor 50 ingeleverde bekers krijg je 1 consumptiebon retour en help je mee aan de recycling van meer dan vier ton plastic volgens het cradle-to-cradle principe. De ingeleverde bekers vormen weer de grondstof voor nieuwe bekers. Ook de papieren draagtrays kunnen ingeleverd worden bij de ‘BEKER INNAMEPUNTEN’. Voor 25 trays ontvang je 1 consumptiebon.

Kluisjes op Pinkpop 2018

Op het Pinkpop Plein (buiten het festivalterrein, voor de hoofdingang) en op alle festivalcampings zijn kluisjes aanwezig om waardevolle spullen in te bewaren. Het huurbedrag voor een kluisje op het Pinkpop Plein is als volgt:

  • Zaterdag: € 6,- huur + € 9,- borg voor de kluissleutel
  • Zondag: € 6,- huur + € 7,- borg voor de kluissleutel
  • Maandag: € 6,- huur + € 5,- borg voor de kluissleutel

Wanneer je dezelfde dag de kluissleutel weer inlevert, krijg je de volledige borg terug. Kom je een dag later, dan wordt er € 2,- extra ingehouden.

Overnachten met korting tijdens Pinkpop 2018

Ben je op zoek naar een plek om te overnachten tijdens Pinkpop 2018? Kijk dan op Booking of Airbnb om jouw overnachting te regelen. Boek je je verblijf via onderstaande link op AIRBNB dan ontvang je korting op je verblijf.

airbnb     Booking

Aankomende Festivals

Blijf via Festival Overzicht Amsterdam op de hoogte van alle festivals in en rondom Amsterdam. Het festival overzicht geeft je een helder en duidelijk overzicht van alle festivals die er aan zitten te komen!  Echt niks missen? Volg ons dan op facebook en instragram!

Schrijf een Review over Pinkpop

Deel jouw mening en help anderen met hun keuze voor het leukste Festival!
Daarnaast maak je maandelijks kans op Festival Musthaves en Eeuwige roem

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 0 reviews

Locatie

Pinkpop Festival
Hofstraat 13
Landgraaf,6372 XCNetherlands