Festivalverslag : Straf_Werk 2016

Festivalverslag: Straf_Werk Festival 2016

Het is een paar maanden voordat Straf_Werk Festival 2016 losbarst, kaarten zijn nog maar net in de voorverkoop of ik heb er al een aantal bemachtigd. Het belooft een geniaal feestje te worden. Na drie edities op sportpark Riekerhaven, vindt het festival dit keer voor het eerst plaats op het strand Blijburg aan zee. Een locatie aan ’t IJ in Amsterdam. Strand, palmbomen, water en een hele dikke line-up. Alle ingrediënten voor een ge-wel-dig feest zijn aanwezig. Niets staat deze dag in de weg om een heel dik feest te worden.

Dinsdag 16 augustus 2016. Het begint te kriebelen. Ik heb zin in het weekend. De werkweek is bijna doormidden, nog even geduld… Ik kijk op internet naar het weerbericht voor zaterdag, wat kan er nog mis gaan? Het is hartje zomer in Nederland, de zon schijnt al een paar dagen volop!  Helaas… een weercijfer 2, het wordt 18 graden en er is 90% kans op regen. Zaterdag lijkt letterlijk in het water te vallen.

Gelukkig is er niets zo veranderlijk als het Nederlandse weer. Zaterdagochtend, opgewekt en fris stap ik uit bed. Toch nog even het weerbericht checken. BAM: 23 graden, 20% kans op regen en een weercijfer 8. WOEHOE! Dit belooft een heerlijke dag te worden!

Straf werk Festival  Na een treinreisje en een stukje met de bus komen we aan op Blijburg aan zee. Een heerlijk zonnetje staat hoog in de lucht en er hangt vanaf het begin al een heel relaxt sfeertje: hippe eettentjes, leuk kraampjes en hele fijne beats.

Straf werk Festival
In totaal zijn er 5 stages: Green, Blanc, Red, Blue en Yellow. Lekker makkelijk te onthouden (mocht je weer eens al je vrienden kwijt zijn geraakt). We beginnen de dag bij Tsepo bij de Grey stage, deze stage is overdekt. En wat een platen draait die man. Heerlijk!

Straf werk Festival
Na een uurtje warm te hebben gedraaid is het tijd om bij de verschillende open air stages te gaan kijken, het is tenslotte heerlijk weer. Op naar de Red Stage. Hier draait Shadow Child en daar word iedereen blij van. Dansen met het zonnetje op je bol en je voetjes in het zand. Warm gekregen? Dan neem je toch een verkoelende duik in ’t IJ?! Straf_Werk heeft namelijk een ‘opfristeam’ klaarstaan om je af te drogen zodat je weer fris en fruitig verder kan dansen. Wat een weertje en wat een sfeertje!

Straf werk Festival

Na Shadow Child breekt Tom Trago de Red Stage helemaal af. Wat een held. Maar na de nodige biertjes, ijsjes en watertjes is het tijd voor iets anders. Gelukkig heeft Bacardi weer een Casa Bacardi op het strand neergezet. Deze lounge plek met heerlijke Mojito’s en Cuba Libres bracht een welkome verrassing na alle toffe techno-sounds. Een mix van de beste R&B en Old Skool Hip-Hop wordt hier aan een stuk door gedraaid. Een geniale zet, want de tent staat bomvol en iedereen zingt uit volle borst mee.

Straf werk Festival

Helaas gaat de tijd weer veel te snel. De geliefde zon verdwijnt en langzamerhand wordt het donker met de klanken van Anotr op de achtergrond. Als afsluiter gaan we naar de Blanc Stage, want hier draait onze held: Joris Voorn. En weer stelt deze man ons niet teleur. Hij draait een van zijn dikste sets die ik ooit van hem heb gehoord. Wat een baas. De hele tent staat bomvol en iedereen gaat de laatste uurtjes nog even helemaal los: handjes de lucht in en genieten van alles wat Straf_Werk te bieden heeft.

Een welkome verrassing is dat je vanuit deze stage ook nog kan meegenieten van een spectaculaire afsluiter met spetterend vuurwerk op de Green Stage.

Straf werk Festival  Al met al was het festivalterrein een ideale plek met zowel stages op het strand als op een verhard pad. Het was zo ingericht dat het allemaal erg intiem was. Vanaf de Blanc Stage kon je het hele festivalterrein overzien en er was er genoeg ruimte om bij elke stage helemaal vooraan bij je favoriete artiesten los te gaan. Echt een top locatie! Straf_Werk Festival 2016, BEDANKT. Wat was je fijn. Onze dag had niet beter kunnen zijn. See you next year!

Door Joachim Will, op zaterdag 20 augustus 2016