Taste of Amsterdam 2016

Festival verslag van Taste of Amsterdam 2016

Foodfestivals, foodfestivals en nog meer foodfestivals, ze vliegen je in Amsterdam om de oren. Moet je als organisator nou origineel zijn, moet het goedkoop, duur of groot zijn? ...Misschien moet je gewoon geluk hebben met het weer… 🙂 .
Taste of amsterdam

Taste of Amsterdam is ondertussen een begrip in Amsterdam want dit is wel een van de foodfestivals die fantastisch loopt, zelfs op de eerste regenachtige dag van Taste was het druk, gezellig en sfeervol in het prachtige Amstelpark.

Taste of amsterdam

Je betaalt hier wel een kleine 15 euro entrée maar dan krijg je ook wat.
De mensen die je ziet op Taste zijn niet mega jong maar wel erg hip en om het makkelijk te omschrijven: “heel oud-zuid is aanwezig”. Zien en gezien worden!

Taste of amsterdam

De foodtrucks pakken dan ook groots uit. De Harbour Club heeft een plekje waar een dj heerlijke house deuntjes staat te draaien terwijl je op je culinaire hap staat te wachten, even verderop staat de Hooghoudt kar uut Grunn met de allerbeste Gin-Tonics die ik ooit heb gehad.
De broodjes hamburger ruil je hier om in een broodje Rib-Eye en het ijsje ruil je om voor bijzonder lekkere cheesecake met munt en framboos. Tsja dit is wel een foodfestival met klasse!

Taste of amsterdam

Waar je bij andere festivals jezelf tussen mensen aan een biertafel moet schuiven kan je hier bij een pop-up beach club op een strandbedje vertoeven en bij tropische sferen in een zwembad duiken. De sfeer zit er vanaf de vroege uurtjes in, er wordt voorzichtig gedanst, iets teveel gedronken en genoeg gegeten. Dit foodfestival is en blijft een succes.

Ik zeg Taste… Tot volgend jaar, cheers!