UITGETEST: QUECHUA tent 3-persoons XL

Festival Overzicht Amsterdam was op de 25e editie van Lowlands en testte hier de 3-persoons XL QUECHUA tent uit de outdoor collectie van Decathlon!

Vervoeren: Op donderdag bepakt en bezakt op naar Lowlands! Wij hadden mee: 2 verhuisdozen met eten en drinken, beide een backpack vol kleding, 2 slaapzakken, 2 kussens, 2 persoonsluchtbed en onze 3 persoons XL QUECHUA tent van de Decathlon. De tent heeft geen handvatten maar een band aan de achterkant waarmee je de tent op je rug zou kunnen dragen. Dit was voor ons geen optie omdat we een grote backpack op onze rug hadden. Omdat de hoes zo’n meter in doorsnee is misten we een handvat om de tent te dragen. We zwoegen ons over het veel te grote parkeerterrein, door de controle en dan op zoek naar de beste plek op de camping – alsof het niks is!

Opzetten: We kunnen niet wachten om ons “huis” voor de komende vier dagen in te richten en beginnen meteen. We halen de hoes van de tent af en gooien (werkelijk waar!) in een soepele beweging de tent door de lucht en BAM hij staat in no time!! Precies wat je nodig hebt als je net 3 km over een onverhard festival terrein hebt gelopen met 20 kilo bepakking op je rug.

Quechua Tent

Opbergruimte :Slechts vier haringen in de grond stampen en het inrichten kan beginnen. Het tweepersoonsluchtbed ligt erin, aan beide kanten past makkelijk onze beide backpacks en hebben dan nog ruimte over om alle toiletspullen uit te stallen en stapeltjes met kleding te maken. In de kleine ingebouwde zakjes stoppen we kleine dingen als sieraden en oordoppen en chill is ook dat er een mini voortent in zit waar al onze schoenen, boodschappen en kampeerstoeltjes in liggen.  Alles past, wat een chille tent!

Quechua Tent

Ventilatie: In de vier dagen Lowlands hebben we alle soorten weertypen gehad; Keiharde regenbuien en de voortent bleef verassend droog.
Heel veel zon – Altijd warm in een tent maar dankzij twee openritsende luifeltjes aan de zijkant bijzonder luchtig en verkoelend.

Kou – ’s nachts was het behoorlijk fris maar er kwam geen vocht in de tent met gesloten risten.

Quechua Tent

Inpakken: Na dagen lang gefeest te hebben is het op maandag ochtend helaas tijd om te vertrekken. Met een kleine kater opstaan en weten dat je alles moet gaan inpakken is geen feest. Vooral het onderdeel ‘tent inpakken’ is niet onze grootste hobby, we zijn normaal toch al snel 30 minuten bezig (dachten we!)
Na het lezen van de overzichtelijke handleiding, aan de binnenkant van de opberghoes, gaan we de tent proberen in te pakken. In slechts zeven handelingen vouwen we de tent binnen 2 minuten op en past meteen weer in de hoes… Lichtelijk verbaasd kijken we elkaar aan en beginnen te lachen! We denken hetzelfde; CHILL dat was eenvoudig.


Eindoordeel:        4,6 / 5
Vervoeren              4/5
Opzetten                5/5
Opbergruimte        4/5
Ventilatie               5/5
Inpakken                5/5

KAMPEERTENT 2 SECONDS XL 3 AIR | 3 PERSONEN

Of we ook nadelen hebben gespot?

Als je rond de 2 meter lang bent moet de rits van het slaapgedeelte naar de voortent open hebben anders pas je er niet liggend in. Of je moet diagonaal gaan liggen.

Wanneer je gaat kamperen op een festival is de 3-persoons XL QUECHUA tent echt een aanrader om mee te nemen! De tent die wij hebben kost slechts 109,99 bij de Decathlon en is een absolute aanrader!!

kampeertent-2-seconds-xl-3-air-3-personen
festival tent